Forside | Nyhedsarkiv | Postkasser regler | Postkasse placering | Postkasse mærker | Den nye postlov § | Postkasse netbutikker | Kontakt os

Ny postlov
Den nye postlov trådte i kraft i januar 2011 og dermed skal alle huse have opsat postkasse udgangen af 2011.
Læs mere om reglerne her
Informationer
Valg af postkasse
Postkasse standere
Trådløs postmelder
Postkasse typer
Sikring af postkasse
Navneskilt postkasse
Indbygningspostkasser
Nøgle til postkasse
Postkasse mærker
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Postkasse typer
   
   
   
   
     
Opdateret d. 1. marts 2011 af postkasseguide.dk

Postkasse regler


De nye regler for postkasser er trådt i kraft d. 1. januar 2011, men reelt skal de danske husstande først sørge for at have opsat postkasser inden udgangen af 2011.
 

Vedtagelse af ny postlov

Den nye postlov er besluttet af et flertal i folketing og tråde i kraft d. 1. januar 2011, men boligejere har altså frist frem til d. 1. januar 2012 til at få sat deres postkasser korrekt op. Den tidligere lov tog hånd om placeringen af postkasser og postkasseanlæg for etageejendomme, som alle i dag har placeret fælles postkasseanlæg ved indgangene. Nu er turen så kommet til alm. boligejere. Man kan nu ikke længere få sin post leveret igennem en brevsprække i døren og heller ikke i en postkasse hængende på sin husmur.

 


Baggrund for ny postlov

Baggrunden for den nye postlov er fremme et åbent og velfungerende og konkurrencebaseret postmarked. Udover at de nye postkasseplacering, som vil gøre adgangen til postkasserne nemmere og dermed fordelingen mere effektiv, så liberaliserer den nye postlov samtidig det danske postmarked. Det betyder at ved ingangen til 2011 så har Post Danmark ikke længere eneret på at fordele breve på under 50 g.

 

Hvad betyder det for mig?

I praksis skal du, som husejer, leve op til de nye krav om postkasse placeringer. Udover det, så burde vi alle i Danmark opleve bedre konkurrenceforhold på det danske postmarked.

  Du risikerer at skulle kigge langt efter din post, hvis du ikke har sat din postkasse korrekt op inden udgangen af 2011. Postfordelere har nemlig ikke pligt til at levere post til dig, hvis du ikke lever op til kravene.  

 

 

Den nye postlov

Du kan læse hele postloven i dens fulde tekst her.

 
 
Annonce
 
 
 
 
Om Postkasseguide
Postkasse butikker
Postkasse regler
Kontakt os
Politik til beskyttelse af private oplysninger
Vidste du atOver 1 million husstande i Danmark skal have skiftet deres postkasse inden udgangen af 2011.