Forside | Nyhedsarkiv | Postkasser regler | Postkasse placering | Postkasse mærker | Den nye postlov § | Postkasse netbutikker | Kontakt os

Ny postlov
Den nye postlov trådte i kraft i januar 2011 og dermed skal alle huse have opsat postkasse udgangen af 2011.
Læs mere om reglerne her
Informationer
Valg af postkasse
Postkasse standere
Trådløs postmelder
Postkasse typer
Sikring af postkasse
Navneskilt postkasse
Indbygningspostkasser
Nøgle til postkasse
Postkasse mærker
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Postkasse typer
   
   
   
   
     
Opdateret d. 3. marts 2011 af postkasseguide.dk

Din postkasse skal være sikker


Når du skal ud og vælge en ny postkasse, så er det vigtigt at du overvejer sikkerheden af postkassen, udover at den selvfølgelig skal falde i din smag designmæssigt. Med den nye postlov skal alle husstande nu have placeret deres postkasse ved indgangen til huset. Det betyder at din postkasse nu vil stå tæt ud til offentlig vej og være meget mere synlig end hvis den stod længere inde på grunden. Derfor skal du tænke mere på sikkerheden for postkassen nu.
 

Hvad skal jeg sikre min postkasse imod?

Når postkassen står helt ud til offentlig vej, så er det meget lettere for tyve eller folk at begå enten indbrud eller hærværk på din postkasse. Derudover kan en fyldt postkasse direkte ud til vejen signalere at man er ude at rejse og derfor kan være en åben invitation til indbrud.

Låsen på postkassen

Man kan købe postkasser med og uden lås herhjemme. De fleste postkasser er dog forsynet med og dette er også klart hvad postkasseguide.dk anbefaler at man skal købe. Så første punkt mht. sikkerhed er altså at få en lås på postkassen. Mange af de danske postkasseproducenter leverer postkasser med Ruko lås monteret, hvilket giver en god sikkerhed. Nogle mindre postkasseproducenter og en del udenlandske leverer med mindre sikre låse, så tjek med det samme om det er en robust lås, som er monteret. Det behøver ikke at være en Rukolås, blot at den er robust og sikker.

Mulighed for midlertigt at låse brevsprækken

På mange postkasse er der i dag også mulighed for helt at låse klappen til brevindkastet på postkassen. Det er rigtig smart omkring nytår da mange på dette tidspunkt oplever at få kylet et kanonslog i brevkassen for næste morgen blot at se postkassen ødelagt. Vi forventer kun at dette problem bliver større ved indgangen til 2012, da husejerne nu skal have postkasserne endnu mere udsat ud til offentligt vej.

Sikring mod tyveri af post i postkassen

Ligeledes er mange postkasser også opbygget med en plade øverst i postkasse, som brevene kan glide nedad og senere lande i bunden af postkassen. Det er smart da, denne plade sikrer mod at en tyv kan stikke hånden i postkassen og fiske breve og pakker op. Det er ikke alle postkasser, som har dette monteret, men det er værd at kigge efter.

 

 
Annonce
 
 
 
 
Om Postkasseguide
Postkasse butikker
Postkasse regler
Kontakt os
Politik til beskyttelse af private oplysninger
Vidste du atOver 1 million husstande i Danmark skal have skiftet deres postkasse inden udgangen af 2011.